Total de visualitzacions de pàgina:

DOSSIER: La mar y la cultura

Simbad el mariner, de Enric Petrus

Calendari de captures de peixos a Cambrils

Calendari de captures de peixos a Cambrils
Pau Gimeno Perramon

dilluns, 14 de febrer del 2011

Les Sirenes



Les Sirenes eren filles de Cal·líope i del riu Aqueloo, segons la Mitologia Grega.
S'explica que van néixer amb el cap i el rostre de dona, el cos d'au, i dotades d'una meravellosa i seductora veu.


Tan belles eren, que es van atrevir a competir amb les Muses, i en la baralla, aquestes les van derrotar i els van arrencar les plomes. Plenes de vergonya per la derrota, es van retirar a les costes de Sicília, on van canviar les seves ales inservibles per una llarga cua de peix.

Els seus cants exercien una atracció tan poderosa, que els mariners deixaven d'atendre a les seves tasques en els vaixells, i aquests s'estavellaven contra les roques.

Ulisses va voler escoltar el meravellós cant de les Sirenes, però no desitjava perdre als seus homes ni el seu vaixell, així que va ordenar cobrir amb cera les orelles dels seus companys de viatge, i ell es va fer lligar al pal major del vaixell, per no saltar a l'aigua darrere de les Sirenes.

S'havia predit que les Sirenes moririen quan un mortal pogués resistir l'embruixament de les seves cançons. Segons això, haurien mort després que Ulisses aconseguís passar al seu costat sense dany.
No és cert. Tots hem vist Sirenes bellíssimes, assegudes sobre una roca a la vora de l'aigua, pentinant les seves llargues cabelleres, mentre entonen, amb la seva veu meravellosa, cançons d'ones i viatges.

Explicacio: vaig triar l'imatge d'una sirena perquè fa part de la cultura del mar desde fa molt de segles i una de les llegendes més contades pels pescadors.

1 comentari:

  1. Cal que especifiquis d'on has tret la informació i la imatge i també has d'explicar que les sirenes són els elements més importants de la cultura relacionada amb el mar i per això les has triat.

    ResponElimina