Total de visualitzacions de pàgina:

DOSSIER: La mar y la cultura

Simbad el mariner, de Enric Petrus

Calendari de captures de peixos a Cambrils

Calendari de captures de peixos a Cambrils
Pau Gimeno Perramon

dilluns, 14 de març del 2011

Arquitectura: Els Dics




Els dics

Es denomina dic al mur construït per contenir l'embranzida de l'aigua. En general és de terra i esta en paral•lel al curs d'un riu.
Existeixen diferents tipus de dics com els artificials, els de contenció, les esculleres, els naturals, etc.
Exemples:
Dics artificials prevenen la inundació d'aquells llocs com a pobles o camps que estan prop dels rius, gràcies a aquest dic l'aigua té un flux més ràpid, i cuida les àrees limítrofes contra l'embat de les ones.
Dic natural: sorgeix del la acumulació de material arrossegat per l'aigua en la vora del mateix, el moment d'una inundació
Dics esculleres: Són estructures artificials creades mitjançant superposició de capes d'elements de diferents granulometries i materials encaminats a reduir la quantitat d'energia provinent de l'onatge que entra en un lloc que es vol abrigar, per exemple un port. Contràriament als dics de contenció, no tenen una funció d'impedir la filtració de l'aigua.

Dics de contenció: Aquests dics tradicionalment són construïts, amuntegant terra a la vora del riu. Amplia la base i afilats en el cim, on se solen posar borses de sorra.

1 comentari:

  1. Aquest conjunt d'entrades sobre elements arquitectònics de la mar és molt interessant. Tot i això, no calia tanta "informació tècnica". Hauria estat millor una aportació personal al tema.

    ResponElimina