Total de visualitzacions de pàgina:

DOSSIER: La mar y la cultura

Simbad el mariner, de Enric Petrus

Calendari de captures de peixos a Cambrils

Calendari de captures de peixos a Cambrils
Pau Gimeno Perramon

dilluns, 14 de març del 2011

Les tècniques de pesca artesanals i modernes


Bé, per començar l'explicació crec que primer cal definir els conceptes que tractem.

Anomenem pesca artesanal aquella activitat realitzada amb embarcacions de 100000 kg o menys de Registre Brut (TRB) usant tècniques tradicionals. No han patit una gran transformació tecnològica.
Encanvi la pesca moderna, obtes quantitats de peix molt majors respecte la pesca artesanal. Desgraciadament obtenir tan peix en tan poc temps té un impacte molt negatiu en la natura.

La pesca esta en desenvolupament continu, des de la pesca a la deriva que va ser el primer tipus de pesca artesanal fins l'actual pesca de cèrcol, d'arrastre (gran impacte medioambiental), d'emmallament, palancres, nanses, boguera ... Cada regió té una tècnica pesquera diferent, perquè no tots els peixos són iguals i no tots es pesquen iguals. he elegit aquesta foto perquè crec que es molt significativa, els peixos són una font d'aliment però també són èssers vius i hem de respectar uns marges per tal de que tots sortim beneficiats.
FOTO

1 comentari:

  1. Bé, és una bona entrada i està bé que el link et porti a la teva font d'informació. Enlloc de "foto" podries haver creta el link amb el text "font d'informació" o "el mundo".

    ResponElimina