Total de visualitzacions de pàgina:

DOSSIER: La mar y la cultura

Simbad el mariner, de Enric Petrus

Calendari de captures de peixos a Cambrils

Calendari de captures de peixos a Cambrils
Pau Gimeno Perramon

dilluns, 14 de març del 2011

Context geogràfic: La mar mediterrania comparada amb les altres mars


He escollit això perquè és la comparació de dos mars semblants i propers

Imatge de: gea.cat

Mar Caspi- Mar Mediterrani

Mar Mar Caspi Mar Mediterrani
Superfície 371.000km2 3.000.000km2
Profunditat màxima 995m 5.210m
Profunditat mitjana 170m 1.370m
Dimensions 1.210 de nord-sud, 236km a 436km d’est a oest 800km de nord-sud, 4.000km d’est a oest

Clima Mar Caspi

Clima bastant més fred que el mediterrani sobretot al hivern.

Clima Mar Mediterrani

El clima mediterrani és una varietat del clima subtropical o del clima temperat que es caracteritza per les seus hiverns temperats, i els estius secs i calorosos.

Flora i Fauna Mar Caspi

La mar Càspia conté un gran nombre d'esturions, els ous dels quals es transformen en caviar. Però està apunt d’extingir-se per la sobre explotació.
A la mar Càspia, juntament amb la mar Negra, s'hi poden trobar espècies del musclo zebra, introduït de forma accidentalment i que s'ha convertit en una espècie invasora a molts països.
La Foca del Caspi , que és endèmica a la mar Càspia, és una de poques espècies de foca que viuen en aigües d'interior (vegeu també la Foca del Baikal. L'àrea ha donat el seu nom a unes quantes espècies d'ocells, incloent-hi les gavines del Caspi i els xatracs del Caspi. Hi ha unes quantes espècies i subespècies de peixos endèmics d'aquest mar interior, incloent-hi el Kutum, el Rutilus del Caspi, la Brema i un "salmó" del Caspi una subespècie de truita Salmo trutta caspiensis . Aquesta subespècie està amenaçada de forma crítica.

Flora i Fauna Mar Mediterrani

Té tot tipus de algues, porífers, cnidaris, cucs, mol•luscos, crustacis, briozous, tunicats, fanerògames, equinoderms i peixos.

1 comentari:

  1. La idea és bona, però hauria estat millor que tu fessis un resum amb els trets més importants que caracteritzen cadascuna de les mars. Ara, hi ha massa informació i és difícil d'entendre, tot plegat.

    ResponElimina